Workshops en beeldhouwcursussen

Beeldhouwcursussen in Arnhem najaar 2020

Dinsdagavond: 19.30 – 22.30 uur. Start: 8 september
Vrijdagochtend: 9.30 – 12.30 uur. Start: 11september
Vrijdagmiddag: 13.30 – 16.30 uur. Start: 11 september
Zaterdagochtend: 9.30 – 12.30 uur. Start: 12 september

Plaats: atelier Sperwerstraat 97 Arnhem
Kosten: 13 lessen van 3 uur voor € 300,- of met  Gelrepas € 165,-
jaarcursus 26 lessen van 3 uur voor € 600,- of met Gelrepas  € 415,-

Informatie: bel  06 219 605 98 of mail naar liesbeth@liesbethcrooijmans.nl
Inschrijven: ga <<hier>> naar het inschrijfformulier.

Beeldhouwen is een avontuur!

Ik geef beeldhouwcursussen en workshops op mijn eigen atelier in Arnhem, door het jaar heen en beeldhouwvakanties in Frankrijk in de zomer. Ook daar beleef ik veel plezier aan. Wat ik belangrijk vind daarin is ondersteuning bieden bij het ontdekken en ontwikkelen van je eigen ideeën en stijl en dat in een ontspannen en actieve sfeer.

Beeldhouwen geeft ontspanning en plezier. Je kunt je helemaal verliezen in het maken van een beeld uit ruwe steen. Zoeken naar een vorm en jezelf verrassen.

In de beeldhouwcursus in Arnhem en in de beeldhouwvakanties in Frankrijk komen veel facetten van het steen bewerken aan bod: de mogelijkheden en eventuele onmogelijkheden van het materiaal, er is aandacht voor de techniek, voor de vorm en het idee. Je kunt hakken met hamer en beitel, raspen en vijlen, afhankelijk van de steensoort waarmee je wilt werken. Ook elektrisch gereedschap kan worden ingezet. Je leert gereedschap hanteren, kijken en je gevoel voor vorm en jouw eigen stijl ontwikkelen.  Tijdens alle stadia word je vakkundig begeleid.

Beeldhouwen is een creatief proces waarin je materiaal weghaalt, maar een steen laat groeien tot een boeiend beeld!

Zelf voor steen zorgen geniet de voorkeur, omdat de vraag of een steen wel of niet aanspreekt een persoonlijke is. Maar als beeldhouwen nieuw voor je is, overleg ik met je over je voorkeur voor een bepaalde soort en zorg ik voor de aanschaf van de steen.
Voor gereedschap hoef je niet zelf te zorgen, dat is aanwezig.

Mijn ervaring is dat het juist heel fijn is als er in een groep zowel beginners als gevorderden aan het werk zijn dus de lessen staan voor iedereen open.