Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

Een aantal jaar geleden ben ik met beeldhouwen begonnen, samen met mijn zus voor (wat ons betreft) een eenjarige cursus. Nu zijn we ruim 4 jaar bezig en nog steeds met evenveel plezier als tijdens de eerste les. Inmiddels is ook onze jongste zus aangeschoven en ondertussen hebben we een leuke groep enthousiastelingen bij elkaar. Gezellig samen hakken en koffiedrinken, ’t voelt iedere dinsdagavond weer als thuiskomen. Elkaars werk wordt bekeken en gekeurd, bekritiseerd en bewonderd. Want al hebben we allemaal een eigen andere stijl, iedereen heeft er een mening over, en dat mag.
Emmy

In een korte tijd al zoveel geleerd op het gebied van een steen, gereedschap, lichaamshouding. Liesbeth leert me kijken, luisteren (naar evt. breuklijnen) en helpt met keuzes maken waar ik dat moeilijk vind om alleen te doen. Ik geniet wekelijks van de werkuren en verheug me al weer op de volgende cursusperiode.
Betty


Met veel plezier volg ik al een aantal jaren lessen op de dinsdagavond. Het resultaat van mijn kunnen is wisselend. De ene keer ben ik tevreden en de andere keer vind ik mijn eindresultaat echt bagger. Maar hoe ik het ook doe, het blijft leuk mede dankzij de fijne en leuke medecursisten en de opbouwende kritiek en hulp van Liesbeth. En gelukkig hebben we altijd nog de koffiepauze. Soms serieus, maar af en toe ook hilarisch.
Yvonne Gommers

Les bij Liesbeth: levendig, leuk en leerzaam.
Teresi

Liesbeth weet de juiste vragen te stellen om mij uit te nodigen in wat er te zien is, wat er nodig is en wat er mogelijk zou zijn. Ze geeft haar eigen visie, maar neemt daarin mij als leerling ook serieus en er is geen juiste manier wat ik als heel vrij ervaar. Ik leer te kijken op een andere manier en vind haar daarin een goede lerares waarin haar vaardigheid als kunstenaar duidelijk naar voren komt. Dus niet alleen techniek maar ook het hele ontstaansproces krijgt veel aandacht.
Petra


Het helpt wel, lekker bezig zijn om gedachten en frustraties ruimte te geven. Beeldhouwen is voor mij echter meer dan alleen ‘hakken’ zoals ik het ooit oneerbiedig noemde. Liesbeths aanwijzingen en opmerkingen zorgen er voor dat je vaardiger wordt, en als je wilt is er meer. Liesbeth is in staat om je te laten kijken naar de steen en jezelf. Je ontdekt je eigen manier van kijken, denken en vormgeven: een hele uitdaging!
Mieke